Coach omschrijving

Voel jij je vaak niet goed genoeg? Verwacht jij veel van jezelf en heb jij de neiging om je aan te passen aan anderen? En ervaar jij hierdoor stress en spanning? Ik help vrouwen die vanuit zelfacceptatie ruimte willen maken voor hun eigen behoeften en verlangens. Ik help jou thuiskomen bij jezelf. In mijn praktijk kun je terecht voor coaching en ACT therapie in Alkmaar en Anna Paulowna (in de buurt van Schagen, Den Helder). Ik werk altijd vanuit een holistische visie op klachten. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via het contactformulier en dan plannen wij zo snel mogelijk een vrijblijvende kennismaking in.

Werkwijze
Het coachtraject wordt altijd afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Ik werk met ACT methode, dit is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie. ACT staat voor acceptance and commitment therapie. ACT leert je op een effectieve manier omgaan met lastige gedachten en gevoelens, waardoor je meer energie overhoudt voor de dingen die je belangrijk vindt. Daarnaast werk ik in de coachingsessies altijd op een lichaamsgerichte manier. Met behulp van yoga, meditatie en ademwerk krijg je technieken aangereikt die helpen om het zenuwstelsel te kalmeren. In de sessies zul je inzichten opdoen, ontspanning ervaren en praktische handvatten ontwikkelen. Wil je vrijblijvende ervaren wat ACT voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een gratis kennismaking.

Wat kun je verwachten van coaching?
Voel jij je vaak niet goed genoeg? Verwacht jij veel van jezelf en ervaar jij hierdoor stress of spanning? Je hebt vaak het gevoel niet goed genoeg te zijn. Je hebt vaak het gevoel dat je altijd beter kunt. Nog succesvoller en nog gelukkiger. Je verliest jezelf in hoge verwachtingen en in de drukte van alle dag. Je probeert alles zo goed mogelijk te doen en je past jezelf aan. In de tijd waarin we leven lijkt dat veel te gebeuren. Veel mensen ontwikkelen hierdoor stress en spanning. In de coachingstrajecten gaan we met bovenstaande thema´s aan de slag.

  • Hoe kan ik om leren gaan met negatieve gedachten? Hoe kan ik meer zelfcompassie en zelfvertrouwen ontwikkelen?

  • Hoe kan ik uit mijn hoofd komen en luisteren naar de signalen van mijn lijf? Hoe kan ik ruimte maken voor mijn gevoelens?

  • Hoe kan ik keuzes maken vanuit mijn eigen verlangens? Hoe maak je in contact met anderen ruimte voor mijn behoeften?

Wie is Lotte?
Al vanaf jonge leeftijd ben ik nieuwsgierig geweest in psychologie. Als klein meisje stond ik al stil bij grote levensvragen. Wie ben je eigenlijk? Hoe kunnen we omgaan met de moeilijkheden van het leven en tegelijkertijd zin geven aan ons bestaan? Daarom ben ik pedagogiek gaan studeren. Vervolgens ben ik gaan werken als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ. Op mijn eigen pad kwam ik aanmerking met yoga en meditatie. En dit veranderde mijn kijk op de huidige gezondheidszorg. Mijn eigen praktijk ontstond vanuit een diep verlangen om meer holistisch te gaan werken. Coachees omschrijven mij als open en zacht. Als een coach die goed kan aanvoelen wat je nodig hebt.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op via het contactformulier en dan plannen wij zo snel mogelijk een gratis kennismaking in!

Beoordelingen door klanten van Lotte Boekhout

Manon M.
Ik heb bij Lotte het coaching traject gevolgd. Wat een verschil hoe ik was aan het begin van het traject en nu. Lotte heeft mij veel inzicht gegeven en zelfkennis. Ik ben er nog niet helemaal maar dankzij Lotte ga ik er zeker komen! Lotte ontzettend bedankt voor alles!!
Isa M.
He Lotte, ik wil je duizend maal bedanken voor alles wat je gedaan hebt, je coaching was top, met al je geduld, relaxe insteek, en hier en daar een resoluut antwoord. Heel helder was alles en ik ben echt al weer een heel stuk verder. Ook je opdrachten en tips ga ik zeker nog oppakken
Floris
De inzichten die ik heb opgedaan zijn erg waardevol. Ik voel eindelijk de kracht om dingen in mijn leven anders aan te pakken. Ik heb de afgelopen weken veel stappen gezet op het gebied van leefstijl en werk-prive balans. Lotte heeft de sessie met veel warmte, rust en liefde begeleid.
Luca
De afgelopen maanden heb ik een coaching traject gevolgd bij Lotte. Door middel van veel oefeningen en gesprekken heb ik ontzettend veel geleerd over mezelf maar ook hoe/waarom ik op situaties reageer. Het is een erg persoonlijk traject maar Lotte is erg deskundig en voelde goed aan wat ik nodig had. Daarnaast was er ook altijd de ruimte om aan te geven wat ik zelf prettig vond en om bijvoorbeeld de sessies af te sluiten met yoga en/of meditatie. Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd en ik ben Lotte ontzettend dankbaar voor haar fijne en warme manier van coachen.
Marit Stiekema
Een coaching traject met Lotte samen gehad, zowel online als face to face. Ik vond het erg fijn om samen met haar te kijken naar waar ik vast liep en wat ik nodig had, ze dacht met mij mee en hielp mij op weg maar deed het niet voor mij. Het was echt een traject samen.
Dankzij Lotte ben ik dichtbij mijzelf gekomen en heb ik veel minder last van mijn negatieve gedachten. Ik vond de sfeer altijd fijn en gezellig, Lotte heeft veel aandacht en straalt rust uit daarbij is ze wel direct en eerlijk. Een fijne combinatie om in een traject te hebben. Coaching bij Lotte is zeker aan te raden als je meer duidelijkheid wil over waarom je dingen doet, meer rust wil in jezelf en dichter bij jezelf wil staan en dit ook uit wil stralen naar de buitenwereld.
Anoniem
De afgelopen tijd heb ik naast de yin yoga lessen ook een persoonlijk coaching traject bij Lotte gevolgd. Ik was onder andere op zoek naar meer rust in mijn hoofd en meer contact met mijn lichaam en gevoel. Lotte heeft veel kennis en ervaring en werkt vanuit zachtheid, liefde, rust en creativiteit. Ze wist altijd precies wat ik nodig had. De combinatie van ACT en yin yoga was voor mij dé manier om naast gesprekken ook meer lichamelijk bezig te zijn. Iets wat ik voorheen nog nooit heb ervaren en erg waardevol voor mij bleek te zijn. Doordat de meditaties en yoga van de coachingsessies opgenomen en gedeeld werden (geluidsopname) kon ik deze later ook zelf doen. Ook kreeg ik persoonlijke oefeningen om mee aan de slag te gaan. Ik heb veel geleerd en ben dankbaar dat ik dit met Lotte samen heb mogen doen! Het is een investering in jezelf en dat zou ik iedereen aanraden.

Schrijf zelf een beoordeling

Uw email-adres wordt NOOIT getoond op de Coaching Voor Mij website, maar: