Certificeringen

Op deze pagina vindt u een overzicht van een groot aantal certificeringen die voor coaches gelden. U kunt gemakkelijk naar de verschillende uitgevers doorklikken en verder lezen waar zij voor staan. Elke uitgever staat voor een eigen aanpak en vakgebied.


Logo AAMET

AAMET

AAMET International (Association for the Advancement of Meridian Energy Techniques) is een geregistreerde professionele non-profit organisatie, met duidelijke doelen en doelstelllingen. Zij houden zich aan een strikte ethische code en uitvoering daarvan. Daarnaast manifesteren zij zich als leidend aanbieder van Emotional Freedom Technieken (EFT).


Meer informatie over AAMETLogo ABvC

ABvC

De ABvC staat voor het uitdragen van een efficiënte en effectieve vorm van psychosociale hulpverlening met een kwaliteitskeurmerk. De ABvC heeft de professionalisering van counseling in Nederland tot haar speerpunt gemaakt.


Meer informatie over ABvC
Logo BIG registratie

BIG registratie

Het CIBG, een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, voert het BIG-register. Ook houdt het CIBG zich bezig met de erkenning van buitenlandse diploma’s. Het BIG-register is een taak die voortkomt uit de Wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Het BIG-register geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Er staan meer dan 400.000 zorgverleners geregistreerd in het BIG-register. Iedereen kan het register raadplegen.


Meer informatie over BIG registratie
Logo CMI

CMI

 • borgt de kwaliteit van loopbaanprofessionals
 • stimuleert de ontwikkeling van loopbaanprofessionals
 • is geheel onafhankelijk
 • toetst normatief aan het beroepsprofiel
 • heeft een openbaar register voor Loopbaanprofessionals (RL’s)
 • is als certificerende instelling uniek in Europa
 • is geaccrediteerd volgens de Europese norm ISO / IEC 17024
 • certificering is meer dan registratie
 • heeft een beschermd logo en beeldmerk voor RL’s


Meer informatie over CMI
Logo CTI

CTI

Coaches Training Institute®, commonly known as CTI®, is the largest in-person coach training school in the world and the only program to teach CTI's ground-breaking Co-Active Coaching® model in highly interactive courses. CTI's proven whole-life coaching approach enables people to achieve success and fulfillment in their work and life through a powerful coach/client alliance that promotes and enhances the lifelong process of learning.


Meer informatie over CTILogo DISC Factor

DISC Factor

De DISC® Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse kenmerken meet van menselijk gedrag. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.


Meer informatie over DISC Factor
Logo EMCC

EMCC

De European Mentoring & Coaching Council (EMCC, de Europese Raad voor Mentoring en Coaching) is er om de goede uitvoering en de verwachting van mentoring en coaching in Europa te bevorderen.

Wij zijn een pan-Europese raad, die bestaat uit afgevaardigden uit verschillende nationale EMCC afdelingen, en daarbij directe leden heeft in landen waarin een locale EMCC nog niet bestaat.

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) is tevens de EMCC Nederland en daarmee de vertegenwoordiger van de EMCC in Nederland.


Meer informatie over EMCC

Logo ICF

ICF

"Coachen is een ambacht, leer ik op mijn eerste ICF Global Conferentie in Montreal (2008). Een ambacht, dat faciliteert in groei en ontwikkeling op een manier, die mens en organisatie in alle aspecten in zijn waarde laat. De coach competenties van ICF-Global onderschrijven die gedachte en zijn voor mij steeds weer een bron van inspiratie. Fascinerend om mee te maken hoezeer dit ook door al haar leden, overal in de wereld , wordt gedragen. Voor ICF-Netherlands hoop ik hier, samen met u, een bijdrage aan te leveren.


Meer informatie over ICF

Logo LIFO

LIFO

LIFO® Training Helps People Manage Their Strengths

LIFO® Training focuses on strengths — on what’s right about leaders, teams, and individuals. It begins by identifying each person’s basic orientation to life and work. Based on this information, it offers powerful learning strategies for greater personal productivity, increased influence with key people, and more effective teamwork.


Meer informatie over LIFO
Logo MBTI

MBTI

In de training leert u alles wat nodig heeft om zelf met de MBTI te werken. In de training worden de theorie en praktijk van persoonlijkheidstypen behandeld aan de hand van oefeningen, groepsopdrachten, presentaties en illustraties. Aan bod komen:

 • De theorie achter de MBTI
 • Praktische vaardigheden in het bespreken van de MBTI in een-op-een- en groepssessies
 • Afname en scoring
 • Toepassingen van de MBTI, waaronder: zelfbewustzijn vergroten, coaching, individuele ontwikkeling, teamontwikkeling, omgaan met veranderingen, communicatie, beïnvloeding, het oplossen van problemen, stressmanagement
 • Het interpreteren van de betrouwbaarheid en validiteit van de MBTI

Meer informatie over MBTI
Logo NIP

NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)

EuroPsy is een Europese certificering voor psychologen, ontwikkeld door de Europese Federatie van Psychologen Verenigingen (European Federation of Psychologists Associations, EFPA). EuroPsy biedt uniforme richtlijnen voor vakbekwaamheid en ethiek, die worden onderschreven door de nationale psychologenverenigingen van de 36 landen (inclusief alle EU-landen) die lid zijn van de EFPA.

EuroPsy is in 2010 geïntroduceerd en is aan te vragen in een groeiend aantal landen. Vanaf 2014 is het nu ook mogelijk EuroPsy aan te vragen in Nederland.


Meer informatie over NIP

Logo NOBCO

NOBCO

“De stichting Nederlandse Orde van Beroepscoaches, is de beroepsorganisatie van beroepscoaches en anderen bij wie coaching een belangrijk onderdeel van hun werk is”.


Meer informatie over NOBCO

Logo NOLOC

NOLOC

Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en zet zich in voor de bevordering van de professionaliteit van de beroepsgroep. Daarnaast maakt Noloc zich sterk voor goede loopbaanontwikkeling van werkenden in Nederland. De ruim 2500 leden zijn werkzaam op het gebied van loopbaanadvies, outplacement, beroepskeuzeadvies, re-integratie en carrière coaching. Zij werken bijvoorbeeld bij re-integratie- en outplacementbureaus, bij interne loopbaancentra, bij het UWV, bij gemeenten of als zelfstandig ondernemer.


Meer informatie over NOLOC
Logo OOA

OOA

Dé beroepsvereniging voor organisatieadviseurs. We zetten ons in voor professionalisering van het vakgebied, bieden onze leden toegang tot een exclusief netwerk, internationaal erkende certificering en de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied.


Meer informatie over OOA
Logo St!r

St!r

Stichting Registratie, kortweg St!R, is opgericht in januari 2010. St!R is het eerste onafhankelijke register voor professioneel begeleiders in Nederland.


Meer informatie over St!rVereniging Integrale Vitaliteitskunde

Het is de missie van de VIV om een beweging in gang te zetten, waarbij wij niet meer denken in termen van ziektekosten maar in vitaliteitskunde. Wij willen een bijdrage leveren om alternatieve geneeskunde te transformeren naar complementaire zorg.


Meer informatie over VIV